Hvordan LENR vil påvirke strategiske deler av verdensøkonomien

Følgende innlegg ble publisert av Cold Fusion News 22.09.2012. Oversatt av Sverre Haslund:

Kommersialisering av LENR vil ha en dyp effekt på mange sektorer av økonomien og på mange bransjer. Denne effekten vil bli følt i noen økonomier før andre. Så hvor vil dette merkes først?

Kraftproduksjon og kullkraft.

En av de første sektorene som vil bli påvirket av LENR vil være kraftproduksjon. Robert Godes, president i Brillouin Energy har spådd at hans LENR teknologi kan erstatte kullkjeler i kraftverk om noen år. Dersom dette blir realitet vil det skape en kraftig omlegging av energiproduksjonen i verden. Rundt 71% av all strøm produsert i Kina alene kommer fra forbrenning av kull.

Den største innvirkningen vil være på kullindustrien fordi kull brukes primært i kraftproduksjon.Utstrakt bruk av LENR vil føre til kollaps i kullindustrien. Det vil også ha en stor innvirkning på jernbanen i USA fordi transport av kull er en av de viktigste bruksområdene for jernbane der. Vi kan forvente å se massive forstyrrelser i økonomien på grunn av dette. En fordel vil være at større deler av sporsystemet vil bli åpnet opp for passasjertransport og pendlere.

To amerikanske stater som kan bli kastet inn i en depresjon ved innføring av LENR vil være Wyoming og West Virginia der kullindustrien er en av de viktigste næringene. Også Indonesia vi lide, som er en av verdens største kullprodusenter.

En fordel ville være lavere strømregninger. Siden kraftselskapene ikke måtte bruke så mye på kull og infrastruktur vil det være naturlig at prisene faller.

Brillouin Energy og Leonardo Corporation (Andrea Rossi) vil kunne dra nytte av dette fordi begge selskapene jobber med LENR teknologi varm nok til å generere damp for kraftverk.

Naturgass og propan.

Virkningen her kan være betydelig fordi naturgass er den viktigste kilden til oppvarming i Europa og Nord-Amerika. De fleste amerikanere varmer opp hjemmene sine og vannet sitt med dette . Omlegging fra naturgass til LENR vil ikke gå så fort som noen folk tror fordi naturgass fortsatt er ganske billig. Mange ville vente til deres eksisterende varmtvannsberedere eller ovner er utslitt før de erstatter dem. En bieffekt av dette kan være at mer naturgass vil være tilgjengelig som drivstoff, og gassdrevne biler kan bli mer populært.

Den store virkningen vil være på propan fordi propan er svært kostbart. Propanbrukere vil ha mer nytte av å bytte til LENR. Mange propanbrukere bor på landsbygda der det ikke finnes infrastruktur for naturgass.

Forbruksartikler.

LENR vil redusere kostnadene på mange forbruksartikler ved å redusere energikostnadene som går med til produksjon. Bransjer som trenger store mengder varme, som matvareindustrien og oljeraffinerier kan også innføre LENR og besparelselsene vil komme forbrukerne til nytte. Selskapene vil senke prisene til forbrukerne fordi de ønsker å være konkurransedyktige. Vi kan forvente å se lavere matvarepriser som følge av LENR når dette blir innført.

Transport.

Hvis prisen på elektrisitet faller vesentlig kan vi forvente å se mange flere elektrisk drevne biler rundt oss, også kommersielle kjøretøy som lastebiler, buss og taxi vil legge om til elektrisk framdrift. Elektrisk drevet tungt utstyr som bulldosere etc. kan bli vanlig fordi elektrisitet vil bli langt billigere enn diesel.

Ett selskap som kan ha nytte av dette vil være Kresenn som planlegger å lisensiere Francesco Celani’s LENR teknologi for bruk i mikrokraftverk.

En annen fordel vil være fler elektrisk drevne tog fordi elektrisitet vil bli billigere. Jernbaneselskaper vil komme i en bedre posisjon til å bygge sine egne kraftverk i nærheten av sporene. Flere byer vil være i stand til å installere spordreven transport og andre elektrisk drevne offentlige transportsystemer fordi de vil være i stand til å installere sine egne kraftverk.

Olje

Effekten på oljesektoren vil skje gradvis fordi bruken av oljeprodukter er så utbredt. Det vil ta flere år før LENR teknologi blir allment tilgjengelig. Dette betyr at forbruket av olje ikke vil falle så fort som forbruk av kull. Oljeprisen kan falle fordi olje som nå brennes for å generere elektrisitet i land som Saudi-Arabia ville bli raffinert til bensin eller diesel i stedet. Det betyr vanlige folk kan betale lavere priser på pumpen fordi bensintilbudet vil øke.

Det vil fortsatt være en stor etterspørselen etter olje for bruk til plast og plantevernmidler, som kan tenkes å bli billigere ettersom etterspørselen etter olje for drivstoff vil falle.

Grønn teknologi

Vellykket kommersialisering av LENR vil bety slutten for den såkalte grønne energirevolusjon. Etterspørselen etter grønne teknologier som solcellepaneler og vindgeneratorer vil kollapse. Grunnlaget for grønn teknologi vil bli borte fordi en virkelig miljøvennlig strømkilde vil være tilgjengelig. Det er rett og slett ingen mulighet for at disse teknologiene vil kunne konkurrere med LENR.

Denne nye energirevolusjonen vil ta en stund, trolig ti til femten år, men virkningene vil være dype fordi verdens energisektorer vil bli utrolig forandret. Den viktigste endringen som vanlige folk vil legge merke til, vil bli energi som er langt billigere.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s