Mats Lewan publiserer boken «En omöjlig uppfinning»

Den sanna historien om energikällan som kan förändra världen

AII_cover_swe• KÖP BOKEN HÄR •

Kall fusion är energikällan som skulle kunna ge rent vatten till hela världen, utsläppsfria fordon med obegränsad körsträcka, en lösning på klimatkrisen och mycket mer därtill. Den är ren, kompakt, enkel, outsinlig och… fysikaliskt omöjlig. Det är åtminstone vad vetenskapen ansett sedan 1989.

Så en dag i januari 2011 visade den italienska uppfinnaren Andrea Rossi upp en slarvigt inpackad apparat som kokade vatten med värme från något som tycktes vara kall fusion.

För bra för att vara sant, ansåg en del. Bedrägeri, ansåg andra.

En svensk teknikjournalist var en av de få som valde att ta Rossi på allvar. I En omöjlig uppfinning får vi följa hans sökande efter sanningen om Rossi och den märkliga apparaten — Rossis E-cat. Fram träder bilden av att det omöjliga är möjligt, och att världen nu står inför en stor förändring.

Mats Lewan är teknik- och vetenskapsjournalist, författare och föredragshållare. Han är verksam som skribent på tekniktidningen Ny Teknik och har tidigare arbetat internationellt som frilansjournalist och som reporter vid CBS Cnet News. Han har en civilingenjörsexamen i teknisk fysik från Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm, där han bor med sin fru och sina två barn.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s